Om APG

Account Planning Group är ett internationellt nätverk av planners, strateger och likasinnade i kommunikationsbranschen. Nätverket grundades i London 1979 och har funnits i Sverige som ideell förening sen 2005. Organisationen hålls levande av oss medlemmar själva och idag finns de flesta byråer i Stockholm representerade i vårt medlemsregister.

Vad vi tror på

Vi tror på att effektfull kommunikation tar avstamp i en stark strategi med emotionell relevans som skapar igenkänning hos mottagaren. När utbudet av produkter och tjänster blir större men de unika fördelarna färre, när budgetar blir tightare men kanalerna mer spridda blir det viktigare än någonsin med en tydlig strategi för att urskilja ett varumärke från mängden. I våra ögon är Plannern kärnan i den kreativa affären – rollen som gör den stora skillnaden.

Vad vi gör

APG arbetar för att vi alla, och rollen i stort, ska stärkas. Vårt mål är att utveckla och inspirera planners och strateger på svenska kommunikationsbyråer genom inspirerande föreläsningar och intressanta workshops, genom att driva kunskapen i branschen framåt, och genom varandra i nätverket. Vi erbjuder bland annat:

APG Talks

Några gånger om året kommer vi bjuda in till vårt uppskattade koncept APG Talks. Tidigare har APG Talks varit i föreläsningsformat, där vi har gästats av internationella planning-stjärnor som Heidi Hackemer och Martin Weigel, forskare som Sara Rosengren och Erik Modig, trendspanare som The Future Laboratory och branschutmanare som Google. År 2021 har konceptet utvecklats ytterligare och bytt skepnad till ett nytt format, paneldiskussioner, där vi vill skapa ett öppet rum för diskussion och nya perspektiv. Vi garanterar inspirerande samtal som garanterat kommer väcka nya tankar och föra dig vidare i ditt arbete!

Häng med oss på Facebook för att inte missa något: facebook.com/apgsweden

Vilka vi är

APG Sweden drivs ideellt av styrelsen som 2021 består av:

Ordförande Mounes Zandi
Strateg, M&C Saatchi

Kassör David Häggå
Planner, Narva

Ledamot Dag Eriksson Alvarez
Analytiker, TV4

Ledamot Stina Hansson
Strateg, Åkestam Holst

Ledamot Sebastian Stüben
Strateg, Prime Weber Shandwick

Ledamot Emma Lerider Harrysson
Producer, Klättermusen

Tveka inte att höra av dig till oss med frågor, tankar och idéer: