Om APG

Account Planning Group är ett internationellt nätverk av planners, strateger och likasinnade i kommunikationsbranschen. Nätverket grundades i London 1979 och har funnits i Sverige som ideell förening sen 2005. Organisationen hålls levande av oss medlemmar själva och idag finns de flesta byråer i Stockholm representerade i vårt medlemsregister.

Vad vi tror på

Vi tror på att effektfull kommunikation tar avstamp i en stark strategi med emotionell relevans som skapar igenkänning hos mottagaren. När utbudet av produkter och tjänster blir större men de unika fördelarna färre, när budgetar blir tightare men kanalerna mer spridda blir det viktigare än någonsin med en tydlig strategi för att urskilja ett varumärke från mängden. I våra ögon är Plannern kärnan i den kreativa affären – rollen som gör den stora skillnaden.

Vad vi gör

APG arbetar för att stärka planners och strateger på svenska kommunikationsbyråer. Genom att inspirera, kompetensutveckla och erbjuda ett nätverk. Vi erbjuder bland annat:

APG Talks

Några gånger om året kommer vi bjuda in till vårt uppskattade koncept APG Talks. Tidigare har APG Talks varit i föreläsningsformat, där vi har gästats av internationella planning-stjärnor som Heidi Hackemer och Martin Weigel, forskare som Sara Rosengren och Erik Modig, trendspanare som The Future Laboratory och branschutmanare som Google. År 2023 har konceptet utvecklats ytterligare och bytt skepnad till ett nytt format, paneldiskussioner, där vi vill skapa ett öppet rum för diskussion och nya perspektiv. Vi garanterar inspirerande samtal som kommer väcka nya tankar och föra dig vidare i ditt arbete!

Nätverksträffar

Ibland ses vi utan en tydlig agenda, exempelvis över en frukost eller aw.

Plannerundersökning

Varje år tar vi tempen på vårt skrå genom att skicka ut en undersökning. Där tar vi reda på och sammanställer hur vi mår, vad vi gör bäst och vad vi behöver lära oss mer om. Samt det alla undrar – lönenivåer. Rapporten presenteras på ett årligt glöggmingel.

Häng med oss på LinkedIn för att inte missa något: facebook.com/apgsweden

Vilka vi är

APG Sweden drivs ideellt av styrelsen som 2023 består av:

Ordförande Carl Wahlberg
Planner, Bloomy Ideas

Kassör David Häggå
Planner, Narva

Ledamot Mounes Zandi
Strateg, M&C Saatchi

Ledamot Sindra Liebe
Strateg, Åkestam Holst NoA

Ledamot Hamest Artin
Strateg, Mission Anew ARC

Ledamot Simon Le Pluart
PR-strateg, JUNG

Tveka inte att höra av dig till oss med frågor, tankar och idéer: