Tävla

STUDENTTÄVLING
Studerar du till planner eller strateg? Ta chansen att skriva en kreativ brief för en riktig uppdragsgivare. Smiling Group är ett ungt företag som erbjuder schyssta, fairtrademärkta och ekologiska nötter, bars och juicer. Din uppgift är skriva en kreativ brief för Smiling Groups nya kommunikationskoncept!

Vad får vinnaren?
En fantastisk vinst att sätta på CV:t och ett års fullvärdigt medlemskap i APG.
Hur går tävlingen till?

  • Ladda ner uppdragsbriefen här.
  • Du deltar i tävlingen genom att mejla din kreativa brief till apgsweden@gmail.com märkt ”Studenttävling” senast 7e maj 2017 kl 23.59.
  • Du bestämmer om du tävlar det själv eller i ett team om två personer.
  • Det är tillåtet att ställa frågor till kunden genom att skicka ett till apgsweden@gmail.com märkt ”Studenttävlingsfrågor”
  • En jury bestående av planners och kreatörer från några av Sveriges främsta byråer och representater från Smiling Group utser en vinnare som presenteras den 17e maj.

Tips!

Håll det kort, 1 A4 är lagom.

Välj hellre bort än att försöka få med allt.

Vad är en kreativ brief?
En kreativ brief är planners guide till resten av teamet, den ska vara kort, tydlig och kärnfull. En kreativ brief ska i stora drag svara på:
Varför gör vi det här?
Vem pratar vi med?
Vad vi ska göra?
Hur ska vi göra det?
Var och när ska vi göra det?

Det finns flera olika mallar för kreativa briefer och vilka frågor som ska besvaras. Det går att hitta flera online! Det som är viktigt är att den kreativa briefen inspirerar till idéer och kreativitet som löser uppdraget. Plannern ska alltså genom insikter forma en strategi som inspirerar till kreativa koncept som verkligen fungerar.

 


—————————————————————————————————–
PLANNING AWARDS

En gång om året går tävlingen Planning Awards av stapeln, med start 2016.

APG är en av tre initiativtagare och delägare i tävlingen, som har tre grundläggande syften:

  • uppmärksamma den ökade betydelsen av hur kunskap och insikter driver innovation och kommunikation
  • skapa en naturlig mötesplats för de som arbetar och studerar inom området
  • höja standarden på kunskap kring planning

Planning Awards är öppen för byråer eller andra konsultföretag som arbetar med att skapa kunskap om hur, var och när varumärken berör människor. Och som gör det med syfte att företag och organisationer ska uppfylla sina mål. 2017 genomförs tävlingen i sju klasser indelat efter syftet med arbetet: Handling, Attityd, Lansering, Nisch, Opinion, Kontext, Internationellt.

Från 1a december 2016 till 31a januari 2017 är tävlingen öppen och ni kan skicka in era bidrag här: planningawards.se/planning-awards-2017

I samband med prisutdelningen i mars 2017 arrangeras ett seminarium med föreläsare och inspiration i toppklass.

Läs mer om Planning Awards, och tävla, på: planningawards.se