Om APG

Account Planning Group är ett internationellt nätverk av planners, strateger och likasinnade i kommunikationsbranschen. Nätverket grundades i London 1979 och har funnits i Sverige som ideell förening sen 2005. Organisationen hålls levande av oss medlemmar själva och idag finns de flesta byråer i Stockholm representerade i vårt medlemsregister.

Vad vi tror på

Vi tror på att effektfull kommunikation tar avstamp i en stark strategi med emotionell relevans som skapar igenkänning hos mottagaren. När utbudet av produkter och tjänster blir större men de unika fördelarna färre, när budgetar blir tightare men kanalerna mer spridda blir det viktigare än någonsin med en tydlig strategi för att urskilja ett varumärke från mängden. I våra ögon är Plannern kärnan i den kreativa affären – rollen som gör den stora skillnaden.

Vad vi gör

APG arbetar för att vi alla, och rollen i stort, ska stärkas. Vårt mål är att utveckla och inspirera planners och strateger på svenska kommunikationsbyråer genom inspirerande föreläsningar och intressanta workshops, genom att driva kunskapen i branschen framåt, och genom varandra i nätverket. Vi erbjuder bland annat:

APG Talks

Ungefär en gång i månaden bjuder vi in inspirerande talare för en helkväll med både uppfriskande dryck och perspektiv. Det kommer garanterat väcka nya tankar och föra dig vidare i ditt arbete! Tidigare har vi gästats av internationella planning-stjärnor som Heidi Hackemer och Martin Weigel, forskare som Sara Rosengren och Erik Modig, trendspanare som The Future Laboratory, branschutmanare som Google… Helt enkelt, håll utkik bland våra event för att inte missa nästa!

APGx

För heltidsstudenter med studentmedlemskap i APG erbjuder vi chansen att se vad en planner faktiskt gör om dagarna på olika typer av byråer. Mindre teori och mer praktisk kunskap än APG Talks. Mer tillämpligt men förhoppningsvis lika kul. Vi huserar ofta ute på byråerna där talarna jobbar. Då formatet kräver att vi delvis snuddar vid saker som kan anses vara byråhemligheter och för att kunna hålla det så transparent som möjligt kan inte personer från andra byråer få komma, det vill säga endast studenter.

Häng med oss på Facebook för att inte missa något: facebook.com/apgsweden

Vilka vi är

APG Sweden drivs ideellt av styrelsen som 2021 består av:

 

Ordförande Linda Fredell
Planner, NORD DDB

Kassör David Häggå
Kommunikationskonsult, Narva

Ledamot Mounes Zandi
Strateg, M&C Saatchi

Ledamot Dag Eriksson Alvares
Analytiker, Tv4

Ledamot Stina Hansson
Strateg, Åkestam Holst

Ledamot Sebastian Stüben
Planner, Prime Weber Shandwick

Suppleant Emma Lerider Harrysson
Student, Berghs SoC


Tveka inte att höra av dig till oss med frågor, tankar och idéer: